Followers


TerPanGGIl UntUK MELIHat taNah suCi makkah pADa MAsA AkAn daTANg...JOm KITE TenGOK SAMe2..BLE La Lin DApat PEgi..InSyAALLAH....





MAster Plan AkAn DAtaNg yAng Akan DilakSAnaKAn...


cita2 memang nk jadi designer berjaya..ni la ciri2 yang kna ade...mcm maner yer


1. Mata selalu lebam dan merah (gara-gara tak cukup tidur, tambah-tambah lak bila menjelang dateline dan banyak lagi keja yang tak siap..):erk:

2. Mempunyai sebuah laptop atau PC (dah nama pun designer, tentunya benda-benda tu keperluan yang wajib.. Kalau takde PC atau laptop camne nak buat keja.. Boss jangan marah lak kalau bil letrik melambung sebab designer terpaksa stayback kat ofis buat keja.. kenyit mata):haha:

3. Sentiasa sibuk (maklum saje la.. Kerja bertimbun.. Nak buat research, nak berfikir lagi.. Kadang-kadang nak ajak makan pun susah..):kerja:

4. Kepala gila-gila (kreativiti yang tidak terbatas mendorong kepada perkara camni..):ening2:

5. Berfikiran kreatif dan rajin explore (antara ciri yang biasa dan sangat perlu bagi seseorang designer..):????:

6. Handphone murah (tak cukup duit nak beli handphone mahal-mahal sebab duit dah banyak habiskan kat kamera digital, upgrade PC, tablet dan lain-lain barangan keperluan untuk grafik..):sunyi:

7. Penampilan sempoi dan style (kebanyakan designer biasanya berpenampilan yang kelihatan stylo dan sempoi di mata orang lain.. Walaupun begitu, tapi otak tetap 1st class..):super:

8. Sketch Book tak pernah lekang (antara benda yang selalu dibawa kemana-mana oleh seorang designer untuk curahan idea pada bila-bila masa..:ngantok:

9. Ada pendrive atau external hard disk (mesti ada salah satu benda ni.. kalau takde camne nak save/back-up artwok-artwork.. takkan guna disket kot? :lala:

10. Ada kemahiran guna Photoshop dan Illustrator (ini adalah satu keperluan yang penting bagi seseorang designer sebab kedua-dua software tu sangat penting untuk membuat sesuatu rekaan/design.. oleh itu, anda wajib tahu menggunakannya walaupun sedikit..:hye:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...