Followers

Ehh Nenas ke Nanas...


Assalam....aku tak tau aku melalut nak wat cerita pasal nenas ke nanas ni...tapi yang pasti mungkin ada jugak yang keliru kan..kalau korang google pun kat mr goooooooogle(yang ade bnyak ooo ni)...pasti kalau "nenas" banyak berkaitan kuih...(kuih tat..dan kuih sewaktu dengan yang seibu sebapa)....kalau "nanas" banyak berkaitan buah tu sendiri dan air die...(tapi tak tau la kalau mesin google korang berlaku sebaliknya hehehehe...)

Tapi kawan-kawan ye....perkataan sebenarnye ialah NANAS....tak percaya sini bukti
http://ms.wikipedia.org/wiki/Nanas

kalau tak nak baca yang panjang baca fakta asas die yang ni..korang pun malas nak bacakan...baca yang ni je la erk..nah!! yang bahasa melayu punyer...

Nanas (nama saintifik: Ananas comosus)(nak namakan anak korang nama ni tak hehehe) ialah sejenis tumbuhan tropikal.
Ia dalah tumbuhan asli berasal dari Brazil, Bolivia, dan Paraguay.
Tumbuhan ini berada dalam kumpulan bromeliad (Famili Bromeliaceae), tumbuhan yang rendah saka bak herba (herbaceous perennial) dengan 30 atau lebih daun yang panjang, tajam mengelilingi batang yang tebal.
Buahnya dikenali sebagai pineapple dalam bahasa Inggeris kerana bentuknya yang seperti pokok kon pain. Perkataan asal orang Tupi untuk buah ini ialah anana, yang bermakna "buah yang sangat baik".


p/s:Nanas mengandungi khasiat vitamin A, B1 dan bromelain digunakan untuk melembutkan daging (daging manusia boleh tak :P.)

mengandungi asid sitrik yang berkesan untuk menghilangkan lemak dan menguruskan badan.(haaa jom ramai2 makan nanas 1 hari sekilo!! tettttttt......boleh mati kekenyangan nanas)



Ucapan untuk prime minister:cukup panjang tak ni.....hehehehehe.........(blogger pertama yang suh aku update panjang2....tak best la dengar aku celoteh...nanti telinga korang tumbuh bunga lavender..ngeee...)

kerja oh kerja

Sampaikan aku da jadi macam gambar kat atas tu...tu belum jadi pakai kanta gergasi lagi.hahahaha....dugaan cari kerja memang hebat..macam tu aku tak nak keja la..nak belajar je..apply lagi mesti dapat kan...(tapi hati tengah mabuk nak cari duit bertimbun-timbun..huhuhu..)interview da macam-macam pergi...tapi masih lagi betapa sampai nak tumbuh janggut duk kat umah ni....(jadi bibik :P)..da sebulan kot....(takpe-takpe baru sebulan bukan setahun kan...:( )

Peperiksaan Menengah Rendah

Keputusan peperiksaan PMR meningkat pada tahun ni....TAHNIAH!! kepada adik-adik yang ambil peperiksaan tersebut....makin ramai yang pandai-pandai maksudnya dunia akan semakin maju..pelapis generasi akan datang, akan terus melangkah tanpa toleh kebelakang..(kalau toleh belakang je nanti tak pasal-pasal langgar orang pulak...huhu)..yang sangat membanggakan orang OKU jugak x kurang yang cemerlang...syabas.. p/s:Sebenarnya nak ucap tahniah je kat diorang tapi berjeler pulak menaip..hehehe..nah hadiah untuk korang....
Bagi yang kurang berjaya..usaha lagi kejayaan sentiasa menunggu anda...sama ada nak atau tak nak...:)

Maharaja Lawak Mega hot..

Pentas maharaja lawak sememangnya panas dengan kontroversiri- siri oleh orang yang sememangnya korang semua da tau...mustahil la tak tau kan...:) (tapi kalau korang tak tau pun lagi baik sebab nanti wat tambah dosa je mengumpat pasal diorang...) hehehe...yang penting kumpulan boboi memang terbaik...aku sangat suka yang ni..tengok banyak kali still lagi best...tapi tak tau la kalau ada yang lagi best.... Aku memang sengaja nak letak video ni kat sini sebab diorang comel..hehehe...

Terlepas peluang ke x??

Nuffnang anjurkan kempen TAK NAK merokok...x percaya?? boleh tengok direct laman web nuffnang..ataupun tengok je kat sini...tau korang suke jalan pintaskan hehehe....syarat die simple..jangan lepaskan peluang...agak lumayan hadiah die..lepas la wat bayar bil ke,makan besar ke,kfc berkotak-kotak..mcd sebakul durian...hehehe...aku nak masuk tapi kamera breakdown!!..nak guna kamera enset  macam x berape nak best kena fikir 30 x.....duit bakal melayang lagi.........nak xnk kena betulkan(Adeiii....)..da tu nak lepaskan permintaan hati aku wat la macam ni..paling tak aku tolong nuffnang promosi diorang punye kempen kan....jom ramai2...kepada para perokok ingatla orang tersayang dan diri sendiri....(kalau nk merokok jugak duduk dalam kotak kedap udara ,sekurang-kurangnye x membahayakan orang lain..xpun rokok dalam air..hehehehe) kaedah lain korang boleh gunakan rokok elektrik.


p/s: Jauhilah kamera anda dari terkena hentakan atau jatuh...(da jatuh ditimpa cempedak)


Terkezut...

Assalammualaikum para pembaca...lama tak update..nak kate teruk sangat  tak la hehehe..kalau dari puasa sampai sekarang baru nak tulis semula entry...orang len da berbakol-bakol entry diorang....sebab sangat sibuk dengan study dan projek(macam orang len x sibuk hahaha)...sekarang Alhamdulillah dapat habiskan semua dengan baik..and now tengah tunggu graduation diploma in information technology programming..sape yang company diorang tengah mencari pekerja fresh dari ladang..sudikan la menjemput saya...hehe(promote :P)....ape ape pun kan agak terkejut ada jugak orang baca blog ni walau da tinggal lama..tq very much u oll...lepas ni insyaallah akan selalu update..:) dan pada yang aku x sempat nak follow lagi..akan kunjung blog anda semua lepas ni okeyz...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...