Followers

TAHNIAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ape kena erk??? tetiba jer...hehe..boleh menarik nafas lega...dan senyum kambing berhari-hari....:)....kenape? kenape?

result periksa ku telah keluar..setelah politeknik-politeknik seluruh malaysia bersetuju dan memerintahkan 26.11.2010 adalah tarikh serentak pengumuman keputusan peperiksaan akhir semester sesi julai 2010...ape lagi!!! ke"jem"an traffik internet telah berlaku...tapi berkat kesebaran aku menunggu untuk menerjah masuk ke laman web PUO akhirnye membuahkan hasil lumayan..AKJ sekali lagi(ni kalo kat u dwg kate dekan la huhu)....catatan rekod kedua terbaik nih...ape-ape pun bersyukur alhamdulillah kepada ALLAH taala dengan izinnya....dan.......tahniah juga kepada rakan-rakan seperjuangan yang bersama-sama mengharungi suka duka penat lelah(macam berlari jerr...hampesss).



flashback balik:

akma:waktu:pagi2 buta(ayam x bangon lagi)haha.....linda!!!!! tahniah.....

aku:dengan mamai(air liur basi pun ade lagi).....ngarut pagi2 buta cakap tahniah ngigau aperrrr???.....letak balik enset...



10 saat kemudian

aku:baca balik mesej.....(result kuar da!!!!!!) dengan perut yang masih sakit...mata yang kelam-kelam nampak.....rambut serabut...aku terus capai laptop...laa ni aku xkira jadi pe yang penting aku dapat tengok keputusan aku sendiri dengan pueh hati......lalalalalala....
dengan line celcom ber"gprs":edge" aku sabar menunggu.....

jeng jeng jeng...nah cgpa 3.59 n lulus sume subjek..yezzzz....(terlompat-lompat den)

hadiah untuk mak n abah bagi sem ni........:)


Ape ape pon...............aku ade 2 sem lagi yang kena diredah....so???? berpijak dibumi nyata(ape selama ni duduk kat planet pluto kerr) usaha kena lebih giat...sebab semester yang akan datang mestilah lebih mencabar.......PROJEK??????? alamak tak fikir lagi nih.........okey la...jumpe next entry yup.........adios amigos......

MELAMPAU BETOL LAA....

xfaham xfaham kenapa akhir2 ni asyik nak makan jerk...uish melampau berat timbang da nek mendadak weyyy....dekat 49 dot dot dot.....ni pulak cuti semester dua minggu duk pulak umah..lagi laaaaaaaaa nak makan nak makan....(mak jgn masak sedap2 xleh conrol laa...)

flash back jap 2 hari lepas...

sampai muar di pagi yang hening...xde sekor makhluk pun yang ade kat stesyen bas bentayan..(takootttttt...)
after 5 minit baru la abah sampai..(lambat betoll...)
sampai kat umah...(rase gembira x terhingga..)
bangon besok nyer..mak masak sedap2..(bestnyerrr) i love u mak...
bersyukur selamat sampai kat umah..sebab kejadian bas xcident makin menjadi-jadi buat takut orang jer nak naik ....(ipoh ngn muar kalau dekat xpe...huhuhu...)



takut x...uish mintak2 dijauhkan kan...aminnn.......

Abes bab lepas flashback..nk cite yang ni....nak cakap pasal diet nih...(diet konon.:P)
eh kena jgk
kena jaga jgk beb....
nk tau kaedah diet lain dari yang lain x?

xsalah kite nk cuba diet selagi x bertentangan dengan islam...

1.MAKAN MAKANAN BENTUK PERSEGI
sebab nye makanan bentuk bersegi lebih memberikan kepuasan berbanding bentuk bulat yang mengundang rasa teruja (aisshhh bentuk pun bleh terpengaruh kerr??)

2.PILIH WARNA KELAM
warna kelam ni boleh buat rasa puas dan tenang dan buat kite x nak makan lagi...
contoh macam coklat dan krim.
warna cerah boleh rangsang rasa atau nafsu makan...
kalau boleh wat tmpat makan pun warna kelam sebab boleh turunkan nafsu makan tuh..

3.GANTUNG CERMIN
letak la cermin kat ruang makan supaya boleh lihat diri sendiri semasa makan..perhatikan apa yang kita makan..

4.MAKAN SECARA PERLAHAN
kalau boleh letak jam kat sebelah masa makan..tujuan die nak ingatkan supaya mengikut detik makan...makan perlahan sehinga mudah untuk menikmati makanan yang dimakan

5.GUNA PINGGAN YANG KECIL
ni tujuan die nak kurangkan kuantiti makanan yang diambil..
bila pakai pinggan kecik mestila nampak penoh...(hahaha..boleh ker....ushh..bolehla...)

6.MEMASAK
bab ni lagi satu..masak la...(da la suke ikut mood huh..)
ni tujuan die supaya boleh atur apa yang kita nk makan....(kan nak diet...jangan malas2)

7.BERSIHKAN KERETA(ape kena mengenanyer....)
ni dipercayai boleh membantu dalam proses diet...
kalau bonet kereta x terurus makna kata berat badan pun tak terurus la..lalalala...




*benda yang kat atas ni memang xboleh nak disangkal kehebatan nyer...seluruh pelusuk malaysia dah tau...tahniah dr rozmey yang mencetuskan fenomena tersendiri...tp...xdela lin sampai kena makan benda ni...hehe..(saje je nak promote drII)

BETUL KE X???????

Tajuk ape ni sebenarnye....haha x kisah la tajuk 2 macam 2(sebenarnye x tau nk wat tajuk pe)..hehee....
ape ngarut nih..haa nak cite yang mggu exam da habis pada 10.11.2010...ari ni la....wuyoo seronok giler(gelak guling2)...nak balik kammmmpooonngggggggggg!!!!!(oppss terlebey suda....)
SELAMAT TINGGAL sem 4............:) //senyum ke ni huhu...
hari ni lin belaja wat iklan nuffnang....lama nak wat da..tapi bese la komitmen len banyak xsempat...maklumlah.. baru merangkak kt dunia blog..//biaq pie la ape org nak kate yg penting den bahagio....heeeeeeeeee(sengih).cari punye cari terjumpa maklumat kat blog nie http://annfrendly.blogspot.com
time kasih laa kat akak ni yg bagi maklumat...




cewaah2x....i'm with nuffnang now!!!....:)
sape2 yang xtau pasal nuffnang ni,ntah ape benda ni...ni serba sedikit tentang beliau(da da jgn gune perkataan beliau 2 utk org lerrr)
sikit tentang nama..“Nuffnang” ialah gabungan dua perkataan dalam bahasa Jafaikan. Ia bermaksud “Cukup Bagus“
Nuffnang adalah komuniti pengiklanan blog. Iklan telah dilihat oleh 3 juta pengunjung dalam 100,000 blog setiap hari.

NI PULAK SEJARAH DIE....
Nuffnang.com merupakan peneraju komuniti pengiklanan blog yang pertama di rantau Asia-Pasifik.
Pelantar dalam talian kami membolehkan pihak pengiklan untuk menyiarkan iklan berasaskan grafik mahu pun video ke dalam lebih 100,000 blog pelbagai jenis pelantar.
Nuffnang.com kini mempunyai cawangan pejabat dalam 4 buah negara; Singapura, Malaysia, Filipina dan Australia.
Selain pengiklanan berasaskan blog, kami juga membina reputasi kami dengan menjadi sebuah komuniti untuk blogger oleh blogger, menganjur dan menyokong pelbagai jenis aktiviti seperti tayangan wayang, seminar/bengkel kerja, parti dan lain-lain lagi.

oooooooooo...sebenarnye mcm 2...
da faham x...kalo x faham jgk nuffnang ni ape
tgk http://www.nuffnang.com.my/



ni la sikit sebanyak tentang iklan nuffnang.....kalo korang rase perlu daftar la ek..

*wuit byk gak lin cakap ari ni..mimpi pe erk..hehe.....pape pun satu kemajuan untuk blogger setahun jagung nie...






tengah hepi sangaatttttttttt...otak free...nk balik kammmpongg halaman!!!!! (excited benor le ko ni kan).....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...