Followers

Jangan kawin dengan "PROGRAMMER"

Hai kawan2..jalan malam ni nak kongsi satu cerita yang berbunyi......
korang kena fikir Sebelum anda memutuskan untuk berkahwin dengan seorang “programmer” supaya nanti tak menyesal dikemudian hari. Ini adalah contoh daripada seorang isteri yang mengadu pada mengenai hubungan dia dan si suami, seorang PROGRAMMER setiap hari.



Suami : (Setelah balik lewat dari pejabat) “Selamat malam sayang, sekarang saya logged in.”

Isteri : Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?

Suami : Bad command or filename.

Isteri : Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!

Suami : Errorneous syntax. Abort?

isteri : Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa….. Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia?

Suami : Variable not found…

Isteri : Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. Biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.

Suami : Sharing Violation. Access denied…

Isteri : Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu.

Suami : Too many parameters…

Isteri : Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.

Suami : Data type mismatch.

Isteri : Abang nih memang betul-betul tak berguna la.

Suami : It’s by Default.

Isteri : Macamana pula dengan gaji abang?

Suami : File in use … Try later.

Isteri : Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai seorang isteri?

Suami : Unknown Virus. “



hancusss lebusss kalau macam ni..ibarat cakap dengan komputer bergerak....
cita ni sebijik terkena kat aku yang bakal proggrammer haih...ade yang aku buat kat laki aku gaya ni kang..ade nanti nak masak guna "try and error" compile = jadi lauk apa...nak makan " test run..." ada error kena masak balik hahahaha.......


*kalau nak kawin dengan orang macam ni kena faham jiwa mereka...korang kena selalu cucuk pendrive pastu scan virus kat diorang gne kaspersky 2020.hahahahaha


1 comments:

lokman said...

assalamualaikum, jemput datang ke blog saya dan join segmen pertama saya..

penyertaan anda amat dihargai

http://lokmanramli.blogspot.com/2012/07/segmen-lokman-saya-blogger-dari.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...